Botox® tegen migraine/hoofdpijn

Botox tegen migraine/hoofdpijn

Spanningshoofdpijn en migraine komen beide veel voor. Er zijn aanwijzingen dat er bij deze vormen van hoofdpijn sprake is van een verhoogde spanning in bepaalde voorhoofdsspieren.
 
Botox® is een middel dat, naast zijn populaire effect op rimpelvorming, ook zeer effectief is bij verscheidene medische aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Ervaring leert dat een groot deel van patiënten die last hebben van migraine of andere hoofdpijn, baat hebben bij het gebruik van Botox®.
 
De gedachte erachter is dat, door de relaxatie van de voorhoofdsspieren, er ook minder spanning in de nek- en schouderspieren
ook ontstaat waardoor de migraine klachten in intensiteit afnemen. Bij patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten, in de vorm van een vermindering van het aantal hoofdpijnepisodes en een vermindering in de duur en intensiteit per episode.
 
Over het algemeen is een behandeling van de frons- en/of voorhoofdsspieren voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Door middel van een aantal prikjes in dit gebied ontstaat een langdurige spierontspanning en daarmee een afname van de klachten.

Beoordeel zelf wat IK voor jou kan betekenen en boek vrijblijvend een consult.

 

BOEK NU EEN CONSULT