Overmatig transpireren

Botox® tegen overmatig transpireren (hyperhidrose)

Overmatig transpireren (hyperhidrose) kan een grote invloed hebben op het sociale leven en vooral voor onder de oksels, op de handpalmen of de voetzolen.

overmatig transpireren (hyperhidrose)

In al deze gevallen kan een behandeling met botulinum toxine uitkomst bieden. Het is van botulinum toxine bekend dat dit niet alleen een goed anti-rimpel middel is, maar dat het ook zeer effectief is tegen overmatig zweten. Botulinum toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor deze klieren stoppen zweet te produceren. Inspuiting van Botox® in de huid ter plekke van de overmatige transpiratie vermindert de overmatige zweetproductie met ongeveer 95%. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie op andere plekken op het lichaam.
 
Naast behandeling van overmatig zweten van de oksels, is het ook mogelijk de handpalmen of voetzolen te behandelen. Tijdens de behandeling worden in het te behandelen gebied ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. De totale behandeling neemt ongeveer 30 minuten in beslag.
 
Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken wordt er tijdens de behandeling gekoeld. Ook kan er indien gewenst van tevoren een verdovende crème worden aangebracht op de te behandelen plek. Na een aantal dagen is het effect van Botox® al merkbaar en na twee weken is het zweten minimaal.
 
De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6 tot 12 maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Beoordeel zelf wat IK voor jou kan betekenen en boek vrijblijvend een consult.

 

BOEK NU EEN CONSULT