PDO draadlift

PDO draadlift; lift en collageenstimulatie met draadjes

Hoewel in Nederland nog relatief nieuw, is behandeling met draadjes in andere werelddelen, bv. in Azië al ontzettend populair.
Bij een draadlift kan je arts, zonder operatie, een lift van bv. je wangen, kaaklijn, voorhoofd of decolleté creëren. Dit geeft een prachtig resultaat, in sommige gevallen zelfs vergelijkbaar met een chirurgische facelift.
Daarnaast biedt PDO collageenstimulatie gemakkelijke oplossingen voor problemen die met Botox of fillers moeilijk te behandelen waren, zoals de verslapte huid onder de ogen, de hals of het decolleté.

Draadlift?!

Bij de draadlift werken we met PDO (polydioxanon) draden. Dit zijn oplosbare hechtdraden die al vele jaren bij verschillende operaties in de chirurgie worden gebruikt. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van het natuurlijk vermogen van de huid om collageen aan te maken. Met een hele dunne naald worden de PDO draden in de huid aangebracht. Doordat hierdoor de collageenaanmaak wordt gestimuleerd, vormt zich precies in de richting van de draad een stevig collageennetwerk. De draad lost langzaam op, terwijl dit collageennetwerk een blijvende versteviging van de huid geeft. De draadlift kan voor vrijwel alle gebieden worden ingezet. Probleemgebieden zoals de kaaklijn, de onderkin en de wangen kunnen heel natuurlijk worden gelift. Maar ook de huid onder de ogen, de hals en decolleté kan worden verstevigd.

Injectable-Klinieken-PDO-draadlift-hals-nekInjectable-Klinieken-draadlift-wenkbrouwenInjectable-Klinieken-draadlift-onder-de-ogen

Hoe gaat de behandeling?

Met behulp van een dunne injectienaald worden de draden een voor een onder de huid geplaatst. Over het algemeen is het niet nodig om bij de behandeling verdoving te gebruiken. Indien gewenst kan er verdovende creme gebruikt worden. De draden worden op strategische plekken geplaatst om een natuurlijke lift te bewerkstelligen. Omdat de draad in de middelste huidlaag geplaatst wordt, is deze niet zichtbaar. In 4-6 maanden lossen de draden volledig op. Tijdens dit proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en geeft een liftend effect.

Na de behandeling

Na de behandeling zie je direct al een deel van de verbetering. De huid is steviger, voller, lijnen en rimpels worden minder zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes die ontstaan zijn vaak makkelijk te camoufleren.

Het resultaat

Voor de draadlift geldt dat het resultaat optimaal is na 2 tot 3 maanden. De draadlift heeft een langdurig effect van gemiddeld 2 jaar. Omdat na 2 maanden er vaak voldoende collageen is aangemaakt om het resultaat te kunnen beoordelen, wordt dan het uiteindelijke resultaat beoordeeld. Desgewenst kan er een aanvullende behandeling plaatsvinden om het effect te maximaliseren, in de vorm van het plaatsen van meer draden. Onze artsen kunnen je ook verder adviseren over aanvullende behandelingen met peelings of injectables, zodat het mooist mogelijke resultaat bereikt kan worden.

Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Deze verschijnselen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.

Veiligheid

PDO-draden worden al vele jaren binnen de reguliere chirurgie, gynaecologie en oogheelkunde gebruikt en als volkomen veilig beschouwt.

Wanneer geen PDO-draden behandeling?

Gebruik van antistolling medicatie en actieve huidaandoeningen in het te behandelden gebied, zijn contra-indicaties voor de behandeling.

Tarieven

Om een goede prijsindicatie te kunnen geven is het noodzakelijk dat onze artsen je gelaat en huid goed kunnen onderzoeken. Lichte verzakkingen zijn goed te behandelen met minder aantal draadjes. Daarom maken we voor ieder een persoonlijke prijs opgave. Om je een indicatie te geven, bieden we instapprijzen aan. Een hals lift kan al vanaf 200 euro en een mid-face lift kan al vanaf 300 euro. Reden genoeg om vrijblijvend een afspraak te maken met een van onze ervaren artsen.

Beoordeel zelf wat IK voor jou kan betekenen en boek vrijblijvend een consult.

 

BOEK NU EEN CONSULT