VOORHOOFDSRIMPELS

Ook de huid van het voorhoofd begint naarmate men ouder wordt rimpels te vertonen. De hoeveelheid, plek en vorm van deze rimpels verschilt van persoon tot persoon. Deze horizontale voorhoofdslijnen ontstaan door een overactiviteit van de voorhoofdsspieren. Afhankelijk van de huidstructuur ontstaan er veel fijne, oppervlakkige lijntjes of een kleiner aantal diepere lijnen. Wel geldt voor iedereen dat naarmate de tijd verstrijkt, deze voorhoofdsrimpels steeds zichtbaarder worden.

 

Soms ontstaan voorhoofdsrimpels bij mensen die een huidoverschot van de oogleden hebben waarbij ze de voorhoofdsspier constant aanspannen om de wenkbrauwen en oogleden minder zwaar te maken. Deze overactieve voorhoofdsspier veroorzaakt dan de horintale rimpels op het voorhoofd.

 

Vooral bij de voorhoofdsrimpels is een individuele aanpak belangrijk. Hoewel een behandeling met spierontspanners ook voor de voorhoofdslijnen de voorkeur heeft, zijn niet alle lijnen hier geschikt voor. Tijdens een persoonlijk consult zal besproken worden welke rimpels wel en welke rimpels niet behandeld kunnen worden. Eventueel kan in het laatste geval gekozen worden voor behandeling met een vulmiddel.

Beoordeel zelf wat IK voor jou kan betekenen en boek vrijblijvend een consult.

 

BOEK NU EEN CONSULT