De ‘verbouwing’

0

Injectable-Klinieken-de-lente-blopost-model1

De ‘verbouwing’

Een column van onze arts, Aletta de Wit

Vandaag wil ik het met jullie hebben over: mijn haar. Mijn kort gewiekte haar welteverstaan.

Injectable Klinieken Whatever makes your soul quoteIn mijn omgeving kende iedereen mij als het meisje met dat lange haar. Mijn hele leven is het lang geweest, op de basisschool maakte mijn moeder ‘s ochtends vaak een invlecht waarbij het onderste puntje reikte tot aan m’n bil. De laatste jaren kreeg ik zelfs vaak de vraag of ik hair extensions had, wat ik natuurlijk hartstikke vleiend vond!
Maar de afgelopen weken was ik het zat; dat lange slierterige haar wat ik eigenlijk meestal maar in een rommelige knot droeg voor het gemak. Ik wilde iets anders en was toe aan iets nieuws, iets fris. Tijd voor verandering!
Zo gezegd, zo gedaan! Mijn kapper heeft plusminus 40cm van mijn haar afgekapt. Het is een flink verschil, ik ben er ontzettend happy mee en heb er gelukkig ook alleen nog maar leuke positieve reacties op gehad!

Hoe groter de verandering, hoe enthousiaster mensen vaak lijken te reageren wanneer het gaat om een geknipte of gekleurde coupe. Er is vrijwel niemand die zich hierbij druk lijkt te maken over het feit dat geverfd of geknipt haar eigenlijk ‘onnatuurlijk’ is.

Dit in tegenstelling tot injectable-behandelingen. Hierover heerst bij sommigen nog steeds een flink taboe en er zijn dan ook nog velen die van de daken schreeuwen dat het niet oké is om jezelf zo te laten ‘verbouwen’. Hetgeen mijns inziens wat hypocriet is als je nagaat dat van bijvoorbeeld een verfbeurt bij de kapper, het laten doen van een manicure, het ondergaan van een spray-tan, het laten schieten van oorbelletjes, het laten zetten van een tatoeage, en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, niemand meer opkijkt.

Injectable-Klinieken-de-lente-blopost-model2Bij alle bovengenoemde scenario’s is het uiteindelijke doel het verfraaien van het uiterlijk op een manier die past bij hoe iemand van binnen is of juist graag gezien wilt worden als persoon.
In welk opzicht is dat anders bij een cosmetische behandeling?
Mijn klanten vinden een verzorgd uiterlijk belangrijk en willen graag dat hun uiterlijk meer past bij hoe ze zich doorgaans voelen; vrolijk, jeugdig, uitgerust.
Op precies eenzelfde manier als dat ik met mijn kappersbezoek een andere look wilde creëren!

Waar ik denk dat het misgaat is dat veel mensen (mede dankzij de media) niet weten dat het bij de gemiddelde cosmetische behandeling juist gaat om vrij subtíele aanpassingen, waarbij een natuurlijk resultaat voorop staat. Over het algemeen zelfs véél subtieler en meer verfijnd dan de resultaten die je boekt bij de kapper, tattooshop of de nagelstylist.

Ik ben daarvan het levende bewijs: de drastische ‘verbouwing’ van mijn kapsel heeft immers iedereen duidelijk opgemerkt, terwijl het daarentegen bijna niemand uit mijn omgeving is opgevallen dat mijn voorhoofdrimpels ineens verdwenen zijn… ik bedoel maar! 😉

Aletta

Nieuwsgierig geworden, loop eens bij ons binnen of maak vrijblijvend een afspraak…
BOEK NU JE CONSULT