“Een goed begin”

0

 

Injectable-Klinieken-blogpost-'Een-goed-begin'-model

“Een goed begin”

Een column van onze arts, Thanya Tha-In

Het nieuwe kalenderjaar begint met goede moed en mooie voornemens. 2015 wordt mijn jaar, hoor je veel mensen zeggen. Vol enthousiasme storten we ons op een nieuw dieet, een “stoppen met roken” programma of de laatste trends in sport en gezondheid. We streven naar een betere baan, een groter huis, een liefdevollere relatie of een mooier uiterlijk. Die gedachten en doelen zijn mooi, maar tegelijkertijd ook doodvermoeiend. Geluk lijkt de norm te worden. Het ultieme doel.

Degenen die mij kennen en volgen, verwachten nu een stuk vol met tips over gezonde groene smoothies en superfoods. Toch wil ik met het nieuwe jaar de nadruk op iets anders leggen. Iets wat betrekking zal hebben op mijn gevoel en beleving van het jaar 2015.

Stel je voor dat je een tovermiddeltje had. Een middeltje waarmee je alles wat lelijk was weer mooi kon maken. Alles wat je niet goed zou vinden aan jezelf en je omgeving zou je met dit middeltje kunnen veranderen. Zou dat dan niet geweldig zijn?

Aandacht-quote-voor-blogpost-'Een-goed-begin'Dit middeltje bestaat echt! “Aandacht”, zo heet het middeltje. Als we aandacht hebben voor dingen worden ze vanzelf mooi. Aandacht zit in ons allemaal, het is zelfs gratis! We kunnen aan iedereen en aan alles geven, wanneer we maar willen. Wanneer ik meer aandacht geef aan mijzelf, dan eet ik vanzelf gezonder, sport ik vaker en voel ik mijzelf mooier. Als ik mijn huis eens opruim en een mooi bloemstuk neerzet, voelt het al ruimer en prettiger aan. Aandacht aan je naasten geven maakt dat je relaties weer opbloeien.

Daarom wordt aandacht mijn “enige” goede voornemen voor het komende jaar. Aandacht voor dat briesje door mijn haar zondagochtend op het strand, aandacht voor die heerlijke pannenkoek met spek en aandacht voor de mooie dame die woensdagmiddag mijn spreekkamer binnenloopt voor een prikje.

Maya Angelou quoteMet aandacht verbind je jezelf met al het andere om je heen. Als we in 2015 meer aandacht voor elkaar hebben, dan, weet ik zeker, gaan we meer dingen mooi vinden aan elkaar. Vanuit dit standpunt kunnen we zoveel voor elkaar betekenen, want uiteindelijk draait alles om je gevoel, je beleving en bezinning. Een mooie quote van Maya Angelou vat het goed samen: “People will forget what you said. People will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”

Laten we samen 2015 goed beginnen. Aan wie of wat geef jij je “tovermiddeltje” vandaag?

Thanya

Nieuwsgierig geworden, loop eens bij ons binnen of maak vrijblijvend een afspraak…
BOEK NU JE CONSULT