Effectieve rimpelbehandeling met Botox®

0

Rimpelbehandeling en rimpels verwijderen met Botox

Rimpels krijgen hoort bij het ouder worden. De huid is minder elastisch dan vroeger en oa. door het (intensieve) gebruik van de gelaatsspieren ontstaan er rimpels. De een heeft hier uiteraard meer last van dan de ander, en de een trekt het zich meer aan dan de ander. Wanneer je het vervelend vindt dat je rimpels hebt, bijvoorbeeld omdat ze je ouder laten lijken dan je in werkelijkheid bent, kun je kiezen voor een anti rimpelbehandeling, bijvoorbeeld door Botox® in te laten spuiten. Dat klinkt misschien eng, maar het is een effectieve en relatief eenvoudige ingreep, waar je maanden plezier van kunt hebben.

Wat houdt een rimpelbehandeling en rimpels verwijderen met Botox® precies in?

De volledige naam van Botox® is botulinum toxine type A. Dit is een neurotoxische stof. Uiteraard is een rimpelbehandeling met Botox® veilig en is de dosering zo klein dat de stof geen schade kan veroorzaken aan de gezondheid. Botulinum toxine type A heeft sinds tientallen jaren zowel medische als cosmetische toepassingen gekregen. Bij medische toepassingen kun je denken aan het tegengaan van spierspasmen bij aandoeningen zoals dystonie, of een overactieve blaas, maar ook het beperken van overmatig transpireren.

In de cosmetische wereld wordt Botox® sinds de jaren ’90 gebruikt als middel tegen rimpels. Een rimpelbehandeling en rimpels verwijderen met Botox® houdt in dat de spieren in bv. het voorhoofd selectief en tijdelijk worden verslapt, waardoor rimpelvorming wordt onderdrukt. Het meest wordt Botox® gebruikt bij de behandeling van fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen. Lippen en rimpels in de neuslipplooien kunnen overigens niet met Botox® worden behandeld.

Alleen artsen mogen in Nederland Botox® toedienen bij een anti-rimpelbehandeling, al hoeft de rimpelbehandeling of rimpels verwijderen met Botox® niet per se in een ziekenhuis te worden uitgevoerd. De rimpelbehandeling duurt slechts vijf tot tien minuten en je hoeft er niet voor verdoofd te worden. De injecties voelen over het algemeen slechts aan als kleine prikjes. De arts injecteert bij de anti rimpelbehandeling de Botox® in de overactieve spiertjes. Op deze manier worden de impulsen die van de zenuwen naar de spieren gaan, tijdelijk gestopt. De gebruikelijke hoeveelheid die je ingespoten krijgt, is een minuscule dosis Botox®. Dit is voldoende om het voorhoofd of de kraaienpootjes nagenoeg rimpelvrij te krijgen.

Het resultaat van een anti rimpelbehandeling en rimpels verwijderen met Botox

Omdat deze vorm van rimpelbehandeling zo niet-ingrijpend is, kun je direct na de behandeling weer naar huis. De huid kan na de behandeling iets rood worden en enigszins zwellen. Dit houdt doorgaans maar enkele minuten aan.

Na twee weken is het effect volledig zichtbaar. De rimpels in het voorhoofd, lijntjes naast de ogen of diepe fronsrimpels zijn sterk verminderd door de rimpelbehandeling met Botox®. Deze positieve effecten houden zelfs drie tot vier maanden aan. Daarna kan de rimpelbehandeling met Botox® zonder risico worden herhaald. Bovendien, hoe vaker je Botox® hebt gebruikt, hoe langer het effect aanhoudt. Zo kun je op een gegeven moment wel een jaar plezier hebben van de rimpelbehandeling met Botox!

Door rimpels te verwijderen of een rimpelbehandeling te doen, voelen mensen zich over het algemeen beter in hun vel zitten. Ze krijgen een jongere uitstraling, zonder dat het duidelijk is dat ze een rimpelbehandeling met Botox® hebben ondergaan. Door deze jongere uitstraling zijn ze zelfverzekerder over hun uiterlijk en voelen ze zich daardoor prettiger.