“Liefde voor jezelf”

0

LATE SUMMER SKINBOOSTERS MODEL2

“Liefde voor jezelf”

Een column van onze arts, Thanya Tha-In

Love yourselfVoor liefde neem ik jullie deze keer mee op reis. Ubud Bali, wat een magische plek! Tijdens mijn reis raakte ik geïnspireerd door de puurheid van de natuur, de eenheid, yoga en de mensen. Tegelijkertijd heeft het me er ook toe gezet om mijn innerlijke reis voort te zetten. Onderstaande quote van Marianne Williamson uit haar boek “A return to love” past daar perfect bij: “We ask ourselves; who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who am I not to be?”

Marianne Williamson quoteMet deze quote heeft ze mij en vele anderen geïnspireerd tot zelfliefde. Zelfliefde is liefde voor jezelf. Precies zoals je NU bent, niet omdat je een promotie hebt gemaakt of een mooie outfit aan hebt. Met zelfliefde bedoelen we niet liefde voor je ego, je mind of je lichaam. Het gaat dieper. Marianne’s quote zegt eigenlijk: Van binnen ben je een prachtig wezen. Het heeft geen zin om jezelf kleiner te maken dan je werkelijk bent. Als je straalt vanuit je innerlijke licht, inspireer je ook anderen om hetzelfde te doen. De realisatie dat liefde in ons allemaal zit, maakt voor mij ieder mens uitzonderlijk mooi.

“Gek” is het eigenlijk wel om als cosmetisch arts over zelfliefde te praten. Immers, iedereen die van zichzelf houdt, precies zoals ze zijn, hoeft natuurlijk niets te veranderen aan zijn of haar uiterlijk. Deze gedachte is naar mijn mening wat zwart-wit. Als je van jezelf houdt, verzorgt je jezelf goed van binnen en ook van buiten. Dat je bezig bent met je innerlijke reis, wil nog niet zeggen dat je je uiterlijk moet verwaarlozen. De reis om jezelf te kennen, jezelf lief te hebben en jezelf te beminnen is een levensreis. En dus voor iedereen verschillend. Jijzelf bepaalt hoe mooi je bent op dit moment. Jijzelf bepaalt of het nou tijd wordt voor botox. En niemand anders!

De taak van een cosmetisch arts hoort daarom simpel en bescheiden te zijn. Het enige wat we doen bij IK is aan jou vragen: Hoe kunnen we jouw innerlijke licht mooier laten stralen?

Thanya

Nieuwsgierig geworden? Loop eens bij ons binnen of maak vrijblijvend een afspraak.
BOEK NU JE CONSULT