Veelgestelde vragen

FAQ

Rimpelbehandeling

1. Hoe werkt een rimpelbehandeling?

Een rimpelbehandeling werkt met een spierontspanner die de signaaloverdracht van zenuw naar spier blokkeert, waardoor de spieren zich ontspannen. Hierdoor vervagen lijnen en rimpels en krijgt de huid een gladder aspect.

Deze anti-ageing injecties worden toegediend met een zeer fijn naaldje, waardoor pijn minimaal is. De behandeling duurt maar een paar minuten en er is geen verdoving noodzakelijk. Resultaten zijn na 7-14 dagen zichtbaar.

2. Is een rimpelbehandeling veilig?

Bij Injectable Klinieken gebruiken we alleen producten waarvan we zeker weten dat ze kwalitatief goed zijn. Behandelingen met spierontspanners zijn veelvuldig wetenschappelijk onderzocht en zijn veilig bevonden indien toegediend in aanbevolen hoeveelheden en door een gekwalificeerde behandelaar, zoals een cosmetisch arts.

Spierontspannende producten worden wereldwijd al meer dan 30 jaar gebruikt en in deze tijd is vastgesteld dat er geen lange termijn bijwerkingen optreden. Voor behandeling brengt je arts bij Injectable Klinieken je gezondheid in kaart en bespreekt hij eventuele aandachtspunten.

3. Hoe gaat de behandeling met spierontspanners?

De rimpelbehandeling met spierontspanners duurt ongeveer 10 minuten en eventuele pijn is van korte duur. Je arts zal je vragen om de te behandelen spieren aan te spannen (bv. te fronsen) en weer te ontspannen om te bepalen waar de injectiepunten komen en deze eventueel aan te tekenen. De behandeling bestaat uit een korte serie injecties die elk zo’n 3 seconden duren. Pijn is minimaal en van zeer korte duur.

Na een behandeling met spierontspanners kun je weer verdergaan met je dagelijkse activiteiten zonder dat zichtbaar is dat je behandeld bent.

4. Zijn er bijwerkingen bij een behandeling met spierontspanners?

Bijwerkingen zijn zeldzaam. De meest voorkomende bijwerking is een kleine blauwe plek ter plekke van de injectie, die vanzelf verdwijnt. Een vervelende, maar zeer weinig voorkomende bijwerking van behandeling van de frons of het voorhoofd is een hangend ooglid als gevolg van een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen (ptosis). Deze bijwerking is in ervaren handen echter zeer zeldzaam.

Soms ontstaan tijdelijke hoofdpijnklachten direct na de behandeling met spierontspanners. Dit heeft als oorzaak dat de spieren van het behandelde gebied zich nog moeten aanpassen aan de vernieuwde spierspanning. Deze hoofdpijnklachten verdwijnen doorgaans dezelfde dag nog.

5. Wat is het resultaat van spierontspanners?
Am I Ready to Rent?

Na de behandeling duurt het 7-14 dagen totdat de spierontspanner goed in de spieren is ingewerkt en het effect zichtbaar wordt.

Hoewel een rimpelbehandeling zeer effectief is, is het geen permanente oplossing voor het verouderingsproces en houden resultaten 3 tot 4 maanden aan.
De spier blijft met elke opeenvolgende dosis spierontspanners steeds langer ontspannen tot een maximum van 6 tot 8 maanden. Het is dan ook aan te raden om vooral in het begin de behandeling met spierontspanners elke 3 maanden te herhalen.

Vaak is een prettig bijkomend effect van behandeling van het voorhoofd en/of de frons dat het gebied minder gespannen aanvoelt, en dat hoofdpijn en migraineklachten sterk afnemen.

Rimpelbehandelingen zijn heel goed te combineren met peelings of fillerbehandelingen van de huid. Je behandelend arts kan je adviseren welke aanvullende behandeling in jouw geval bij kan dragen aan een optimaal resultaat.

Fillers

1. Wat zijn fillers?

De fillers die onze artsen gebruiken zijn allemaal niet-permanente gels op basis van hyaluronzuur of calcium. Dit zijn stoffen die van nature in het lichaam voorkomen. Bij Injectable Klinieken gebruiken we alleen producten waarvan we zeker weten dat ze kwalitatief goed zijn.

De producten waarmee wij werken bestaan uit gels van verschillende dikte, ontwikkeld voor verschillende indicaties zoals huidverbetering, lipverjonging, de behandeling van rimpels en voor contourverbetering.

2. Hoe werken fillers?

Voor huidverbetering, lipverjonging en de behandeling van rimpels worden gels gebruikt die bestaan uit hyaluronzuur; voor de behandeling van contouren van het gezicht en de handen een calciumhoudende gel. Voor de behandeling wordt je gezicht ontsmet en zo nodig verdoofd door middel van een verdovende zalf of met een aantal verdovingsprikjes. Alle gels die onze artsen gebruiken zijn vermengd met verdovend middel, wat verdoving in veel gevallen overbodig maakt.

Vervolgens wordt de gel met een zeer dun naaldje in de huid geïnjecteerd. De gel verhoogt het vochtgehalte en geeft de huid structuur en natuurlijk volume waardoor lijntjes vervagen, de gezichtsvorm wordt versterkt of vollere lippen worden gecreëerd.

3. Hoe lang houdt het resultaat aan met fillers?

Het resultaat van de behandeling is meteen zichtbaar en kan, afhankelijk van de gebruikte gel en je huidconditie, van 6 maanden tot 1,5 jaar aanhouden.

Alle fillers die we bij Injectable Klinieken gebruiken zijn tijdelijk en worden op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Dit betekent dat de behandeling herhaald moet worden om het resultaat te behouden. Een prettige bijkomstigheid is dat de huid door de behandelingen met fillers beter van kwaliteit wordt waardoor bij opeenvolgende behandelingen steeds mooier effect bereikt wordt.

4. Zijn er bijwerkingen van fillers?

Na injectie met fillers kunnen zich enkele algemene, met injecties samenhangende, reacties voordoen, die doorgaans spontaan verdwijnen binnen een paar dagen na injectie. Deze reacties zijn onder meer: roodheid, zwelling, jeuk, blauwe plekken of gevoeligheid op de injectieplaats. Vlak na de behandeling krijg je en coolpad waarmee je het behandelde gebied mag koelen om zwelling en blauwe plekjes zoveel mogelijk tegen te gaan.

5. Welke gebieden kunnen worden behandeld met fillers?

Fillers zijn heel breed inzetbaar, maar worden voornamelijk gebruikt voor het verfijnen van gezichtscontouren, het vervagen van lijnen en rimpels en het aanvullen van volumeverlies in het gezicht. Fillers worden ook veel gebruikt voor verjonging van het gebied rondom de lippen en voor het vergroten van de lippen.

De meest voorkomende behandelingen onder onze klanten zijn: verzachten van de neuslip-plooien, liften van de mondhoeken en verminderen van de lijntjes rondom de mond.

Als jij je herkent in een van de volgende omschrijvingen zou je een goede kandidaat kunnen zijn voor een behandeling met een filler; diepe neuslippenplooi (lijnen die van de neus naar de mondhoeken lopen), zichtbare marionetlijnen (schaduwen onder de mondhoeken), afhangende mondhoeken, lijnen rond de mond (“streepjescode” van de bovenlip), ingevallen wangen of contourverlies.

Behandelingen met fillers zijn heel goed te combineren met peelings of rimpelbehandelingen van de huid. Je behandelend arts kan je adviseren welke aanvullende behandeling in jouw geval bij kan dragen aan een optimaal resultaat.

Peelings

1. Wat is een peeling?

Peelings worden ingezet om de huid een frissere uitstraling te geven. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van een specifiek voor jouw huidtype gekozen peeling (vloeibare mix van verschillende zuren) op jouw huid. Deze vloeistof verwijderd dode huidcellen, stimuleert de productie van collageen (de stevigheidsbouwsteen van de huid) en hydrateert je huid. Hierdoor worden je poriën verfijnd en wordt je huid stralender en steviger. Ook zijn er specifieke peelings die speciaal zijn ontwikkeld om pigmentvlekken, acne of rosacea tegen te gaan.

Bij Injectable Klinieken hebben wij de beschikking over veel verschillende peelings (bv glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en TCA) zodat je arts een peelingschema speciaal afgestemd op jouw huid kan samenstellen.

2. Kan ik bij mijn eerste consult meteen peelings gaan doen?

Bij het eerste consult zal je arts samen met jou je wensen en mogelijkheden in kaart brengen. Rekening houdend met jouw huidtype wordt een peelingschema op maat samengesteld. Jij bereidt je huid thuis zelf voor door, voorafgaande aan de peeling, 2 tot 4 weken speciaal hiervoor ontwikkelde producten te gebruiken. Deze voorbereiding maakt het mogelijk effectiever en veiliger te peelen.

3. Hoe gaat de behandeling met peelings?

Nadat de huid goed is voorbereid, komt je bij je arts terug voor de peeling.
Je huid wordt eerst goed gereinigd en klaargemaakt. Bij het aanbrengen van de vloeistof kun je een licht prikkende sensatie of kort brandend gevoel ervaren. Om dit te compenseren zorgt je arts voor afkoeling. Als de peeling zijn werk heeft gedaan wordt op de huid een neutraliserende vloeistof aangebracht.

Peelings werken het beste in kuurverband en worden ondersteund door de juiste producten voor thuisgebruik om het optimale resultaat te behalen. Je krijgt hierover een uitgebreid advies van jearts.

4. Hoeveel peelings heb ik nodig?

Elke peel verwijdert oude huidcellen en geeft de huid een korte boost om nieuwe cellen aan te maken. Door de peelings met regelmaat te herhalen kan een maximaal resultaat worden behaald. Hoe vaak dit is hangt af van de gekozen peeling en varieert tussen de 2 en 6 peelings, met telkens 2 weken tussenpauze. Je arts bespreekt dit met je tijdens de intake.

5. Zijn er bijwerkingen met Peelings?

Omdat er bij de behandeling van peelings direct op de huid wordt gewerkt, zijn de volgende reacties te verwachten direct na de behandeling:

    • roodheid
    • warm, soms koortsig gevoel van de behandelde huid
    • in sommige gevallen een lichte jeuksensatie

In de dagen die volgen op de behandeling gaat de huid de bovenste dode huidcellen afstoten en wordt vernieuwing van de huid gestimuleerd. Dit uit zich soms in lichte schilfering van bepaalde gebieden (vaak rond de mond en bij de neusvleugels).

Een vervelende bijwerking van een diepe peel is hyperpigmentatie (het ontstaan van donkere verkleuring), deze bijwerking is in ervaren handen en met de goede voorbereiding echter heel zeldzaam.

Aletta-pilling

Draadlift

1. Wat is een draadlift?

Bij de draadlift werken we met PDO (polydioxanon) draden. Dit zijn oplosbare hechtdraden die al vele jaren bij verschillende operaties in de chirurgie worden gebruikt. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van het natuurlijk vermogen van de huid om collageen aan te maken. De ingebrachte draad zorgt ervoor dat hierdoor de collageenaanmaak wordt gestimuleerd, vormt zich precies in de richting van de draad een stevig collageennetwerk. De draad lost langzaam op, terwijl dit collageennetwerk een blijvende versteviging van de huid geeft.

De draadlift kan voor vrijwel alle gebieden worden ingezet. Ter illustratie: probleemgebieden zoals de hals, het decolleté en de wangen kunnen worden gelift. Maar ook de huid onder de ogen, bij de onderkin en op het voorhoofd kan worden verstevigd.

2. Hoe gaat de behandeling bij een draadlift?

Met behulp van een dunne injectienaald worden de draden onder de huid geplaatst. Over het algemeen is het niet nodig om bij de behandeling verdoving te gebruiken. Indien gewenst kan de huid van tevoren worden ingesmeerd met verdovende creme. De draden worden op strategische plekken geplaatst om een natuurlijke effect te bewerkstelligen. Omdat de draden in de middelste huidlaag geplaatst worden, zijn deze niet voel- of zichtbaar.

Na 4-6 maanden lossen de draden volledig op. Tijdens dit proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en geeft een liftend effect.

3. Wat zie je na de behandeling met PDO draden?

Na de behandeling zie je direct al een deel van de verbetering. De huid is steviger, voller, lijnen en rimpels worden minder zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes die ontstaan zijn vaak makkelijk te camoufleren.

4. Wanneer zie ik resultaat van de draadlift?

Voor de draadlift geldt dat het resultaat optimaal is na 2 tot 3 maanden. De draadlift heeft een langdurig effect van gemiddeld 2 jaar. Omdat na 2 maanden er vaak voldoende collageen is aangemaakt om het resultaat te kunnen beoordelen, kom je dan weer op controle bij jouw arts.

Desgewenst kan er een aanvullende behandeling plaatsvinden om het effect te maximaliseren, in de vorm van het plaatsen van meer draden. Jouw arts kan je ook verder adviseren over aanvullende behandelingen met peelings of injectables, zodat het mooist mogelijke resultaat bereikt kan worden.

5. Zijn er bijwerkingen van een draadlift?

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Deze verschijnselen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.

6. Is een draadlift met PDO draden veilig?

PDO-draden worden al vele jaren binnen de reguliere chirurgie, gynaecologie en oogheelkunde gebruikt, zijn 100% afbreekbaar en daarom volkomen veilig.

7. Wanneer geen PDO-draden behandeling?

Gebruik van anti-stollingsmedicatie en actieve huidaandoeningen in het te behandelden gebied zijn contra-indicaties voor de behandeling.

8. Wat kost een draadlift?

Om een goede prijsindicatie te kunnen geven is het noodzakelijk dat onze artsen je gelaat en huid goed kunnen onderzoeken. Lichte verzakkingen zijn goed te behandelen met minder aantal draadjes. Daarom maken we voor ieder een persoonlijke prijs opgave. Om je een indicatie te geven, bieden we instapprijzen aan. Zie hiervoor onze prijslijst.

Top
Injectable Kliniek Amsterdam