“Ware schoonheid”

0

smiling-women1

“Ware schoonheid”

Een column van onze arts, Thanya Tha-In

Inspiratie komt op onverwachte momenten. Zo ook maandag ochtend, tijdens een behandeling van een cliënt. We raken aan de praat over ‘ware schoonheid’. Ik, de arts, en zij, de cliënt, we zijn het met elkaar eens dat schoonheid veel meer is dan een mooi gelaat en een slanke taille. Schoonheid heeft veel te maken met je innerlijk. Maar waar zijn we dan mee bezig? Immers, zij ligt in mijn behandelstoel voor een mooie liquid facelift.

Beauty Quote1Zo schrijft de franse schrijver Stendhal: ‘Schoonheid is de belofte van geluk’. Omdat we allemaal gelukkig willen zijn, investeren we in uiterlijke schoonheid. We leven in een tijd waarin het draait om zelfmarketing door er geweldig uit te zien. Als je er geweldig uitziet, ben je dan ook gelukkig? Is de vorm werkelijk belangrijker geworden dan de inhoud?

Dit zijn zeker belangrijke vragen voor een ieder, jong of oud. Als cosmetisch arts en chirurg, ben ik ervan overtuigt dat ‘je mooi voelen’ niet alleen een kwestie is van uiterlijke schoonheid, maar van levenshouding. Vele cliënten van IK hebben zichzelf na een moeilijke periode herpakt. Na een lastige scheiding of een langdurige periode van ziekte, hebben zij besloten om weer goed voor zichzelf te zorgen. Als je het mij vraagt, dan is dat ‘schoonheid’. Gewone mensen met hun verhaal, die weer besloten hebben iets moois te maken van het leven.

Beauty Quote3Moeilijke tijden, hoe je het wendt of keert, het gaat tekenen in je gezicht. Daarom denk ik dat werken aan je uiterlijke schoonheid niet hoeft te betekenen dat je je innerlijke negeert. Beide, innerlijke en uiterlijke schoonheid, staan met elkaar verbonden. Zo kan je niet ontkennen dat je je na een heerlijke meditatie sessie niet mooi, schoon en rein voelt. Andersom, een mooi resultaat na een liquidfacelift, geeft je een mooi gevoel van binnen. Je innerlijk en je uiterlijk zijn dingen die samen meer zijn dan de som der delen. In relatie met elkaar vinden ze hun betekenis. De ene hoeft de ander niet uit te sluiten.

Botox en fillers spuiten is tegenwoordig niet alleen weggelegd voor de mooie voetbalvrouw of beroemde TV sterren. Het is er ook voor de gewone vrouw met haar eigen schoonheid en haar eigen verhaal. Daarom werk ik graag bij IK, want hier ontmoet ik de schoonheden. Door kleine veranderingen en accenten in het gelaat, kan je een mens werkelijk weer laten stralen. Dat is voor mij het mooie “IK” gevoel.

Aandacht aan je uiterlijk geven is niet ijdel en oppervlakkig. Het is een manier om tot je ‘ware schoonheid ‘ te komen. Iedereen vindt die ware schoonheid op zijn eigen manier. Wat is “ware schoonheid” voor jou?

Thanya

Nieuwsgierig geworden, loop eens bij ons binnen of maak vrijblijvend een afspraak…
BOEK NU JE CONSULT