Behandelingen

Bij Injectable Kliniek Amsterdam

Injectable Klinieken is gespecialiseerd in de cosmetische behandeling van het gezicht met injectables. Wij streven hierbij naar natuurlijke huidverbetering.

Onder injectables vallen behandelingen met verschillende vulmiddelen op natuurlijke basis en/of behandelingen met een spierontspanner. Daar waar natuurlijke vulmiddelen voornamelijk ingezet worden bij de behandeling van rimpels en het verbeteren van contouren van het gezicht, verbeteren peelings de algehele huidconditie.

Iedere huid is anders en vergt een eigen aanpak, afgestemd op de huidconditie en het beoogde resultaat. Wel geldt voor elke huid dat deze steeds verbetert bij elke opeenvolgende behandeling en dat een optimaal resultaat ontstaat door verschillende behandelingen te combineren.

Wat voor jou persoonlijk de beste behandeling zal zijn wordt uitgebreid met je besproken tijdens het eerste consult met jouw arts.

De cosmetische wenkbrauwlift is een simpele manier om de wenkbrauwen iets te liften en hiermee een frissere oogopslag te creëren. Het is hierbij ook mogelijk de wenkbrauwen een mooiere vorm te geven en asymmetriën tussen beide wenkbrauwen op te heffen.
Bij Injectable Klinieken worden twee typen cosmetische wenkbrauwlift uitgevoerd:

Wenkbrauwlift met een spierontspanner

Bij de wenkbrauwlift met een spierontspanner wordt een zeer kleine hoeveelheid spierontspanner net onder wenkbrauw geïnjecteerd. Hierdoor wordt de spierspanning van de spieren die de wenkbrauw zijn vorm en hoogte geven zodanig aangepast, dat de wenkbrauw een kleine lift krijgt.

Wenkbrauwlift met Radiesse®

Soms is de wenkbrauw door het verdwijnen van het onderhuidse bind- en botweefsel zijn vorm voor een groot deel kwijtgeraakt. In dat geval is het mooi om met een vulmiddel weer contour terug te brengen in de wenkbrauw. Hiervoor wordt een stevige gel gebruikt die in model te brengen is. Het resultaat blijft gemiddeld 12 tot 18 maanden zichtbaar.

Hoewel kraaienpootjes soms als een charmant natuurlijke verouderingverschijnsel worden bechouwd, kunnen diepe of zeer uitgebreide rimpels naast en onder het oog vaak de rust in het gezicht verstoren.

Vanaf het 30ste levensjaar begint de huid zijn elastiteit te verliezen. Dit uit zich in de meeste gevallen als eerste in het kwetsbare gebied rond de ogen; hier beginnen de eerste rimpels zich te ontwikkelen, er ontstaan zogenaamde kraaienpootjes. Deze ontstaan doordat de kringspier rond het oog overactief is. Met het verstrijken der jaren worden deze spier sterker en de kraaienpootjes zichtbaarder.

De behandeling van kraaienpootjes bestaat uit het ontspannen van de kringspier van het oog. Bestaande rimpels worden verzacht en er wordt voorkomen dat nieuwe rimpels ontstaan.

WANGEN

Mooie volle wangen geven een jeugdige, gezonde en zachte uitdrukking aan het gezicht. Met het ouder worden verdwijnt het onderhuidse vetweefsel voor een deel. Het resterende onderhuidse vetweefsel zakt door de jaren heen langzaam met de zwaartekracht mee naar beneden met als gevolg een dieper wordende neuslippenplooi en een verslapping van de kaaklijn. Doordat de huid steeds minder vetweefsel heeft om op te steunen, zal deze gaan plooien en beginnen zich kleine rimpels te vormen. Dit is meestal ter plekke van de wangen, vlak naast de mond, soms worden deze rimpels lachrimpels genoemd. Het resultaat is een gezicht met een vermoeide, soms trieste uitdrukking.

Met een stevig vulmiddel van bijvoorbeeld Radiesse kan het onderhuidse vetweefsel weer worden aangevuld, waardoor de wangen hun volle vorm weer terugkrijgen. Afhankelijk van het huidtype en de mate van volumeverlies kan er worden gekozen voor een gel van bijvoorbeeld Radiesse. Hiernaast kunnen fijne en diepere rimpels, zoals de lachrimpels in de wangen, ook worden verzacht. Hiervoor wordt een dunnere gel gebruikt. Als er sprake is van veel hele fijne rimpels ter plekke van de wangen kan een behandeling met een filler de ideale oplossing zijn. Zie hier voor meer informatie.Rejuvenation >>

JUKBEENDEREN

De vorm van het gezicht wordt voor een groot deel bepaald door het onderhuidse vetweefsel en de jukbenen. Duidelijke jukbenen representeren een jeugdige gezichtsvorm en geven het gezicht een duidelijk contour.

Ongeveer na ons 30ste levensjaar beginnen de jukbenen minder te prononceren doordat het bot slinkt en een dele van het onderhuidse vetweefsel verdwijnt. Het resterende onderhuidse vetweefsel zakt door de jaren heen langzaam met de zwaartekracht mee naar beneden met als gevolg een dieper wordende neuslippenplooi en een verslapping van de kaaklijn.

Vaak is het (al op jonge leeftijd) mooi het gezichtscontour ter plekke van de jukbenen te verstreken. Niet alleen de jukbenen, maar het hele gezicht wordt hierdoor als het ware gelift, wat als bijkomend voordeel heeft, dat de neuslippenplooi vanzelf minder diep gaat plooien.

 

De neuslippenplooi loopt aan weerszijden van de neus vanaf de neusvleugels naar de mondhoeken. Met het ouder worden wordt deze plooi dieper wat op een bepaald moment een vermoeide en trieste uitdrukking kan gaan geven.

Met een vulmiddel is deze dieper wordende plooi zodanig te verzachten dat hij niet meer de aandacht naar zich toetrekt. Afhankelijk van de diepte van de plooi en de huidstructuur zal voor een dikkere of dunnere gel gekozen worden. Met een aantal prikjes wordt deze gel onder de plooi gelegd zodat een natuurlijke, frissere uitstraling ontstaat. Mede afhankelijk van de gekozen gel zal het resultaat 1 tot 1,5 jaar zichtbaar blijven.

Het is belangrijk om bij het behandelen van de neuslippenplooi rekening te houden met het volume in de wangen en jukbenen. Als deze iets aan contour hebben verloren is het vaak mooi dit verlies aan te vullen. Hierdoor wordt meteen de neuslippenplooi ‘gelift’, waardoor het vullen van de neuslippenplooi een groter en langer zichtbaar effect geeft. Kijk voor meer informatie bij wangen en jukbenen.

Vaak ontstaan naast de neuslippenplooi fijnere, minder diepe rimpels, de zogenaamde lachrimpels. Deze worden veroorzaakt door een sterke (lach)mimiek in combinatie met een huid die stevigheid en souplesse verliest. Deze lachrimpels zijn heel mooi op te vullen met een dunne tot middeldikke gel.

Afhangende mondhoeken geven een trieste en ontevreden uitdrukking aan een gezicht.

Afhangende mondhoeken zijn vaak het gevolg van een verslapping van de huid van wangen en jukbenen, welke met de zwaartekracht mee naar beneden gaat hangen en hierbij de mondhoeken meeneemt. In dit geval is verstevigen van de huid en onderhuids bindweefsel ter plekke van de mondhoeken voldoende. De mond krijgt hierdoor een rechtere stand en uw gezicht een minder strenge en trieste uitdrukking.

Soms speelt een verhoogde spieractiviteit van de spieren in de kin ook een rol bij het ontstaan van afhangende mondhoeken, in welk geval behandeling met een spierontspanner is aangewezen. Door vermindering van de verhoogde spieractiviteit krijgt de mond haar neutrale stand weer terug.

Vaak geeft een combinatie van beide behandelingen het mooiste resultaat.

Marionetlijnen zijn de plooien die van mondhoek naar de kaaklijn lopen. Aanwezigheid van deze marionetlijnen geeft het gezicht een strenge, bozige en verouderde uitstraling. Deze plooien ontstaan door een samenspel van zwaartekracht en een verlies aan stevigheid van de huid onder de mondhoeken.

Marionetlijnen zijn heel goed te verzachten met een vulmiddel. Afhankelijk van de diepte van de plooien wordt gekozen voor een dunnere of een wat dikkere gel. Vaak zijn bij diepere plooien meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Met een aantal prikjes wordt deze gel onder de plooi gelegd zodat een zachtere, vriendelijkere uitstraling ontstaat. Mede afhankelijk van de gekozen gel zal het resultaat 1 tot 1,5 jaar zichtbaar blijven.

Vaak staan bij diepe marionetlijnen de mondhoeken zelf wat naar beneden gericht. Het is dan mooi om deze een kleine lift te geven waardoor de mond en het gebied eromheen als geheel gelift wordt.

Een strakke kaaklijn en mooi gelijkmatig contour geven jeugdigheid aan het gezicht. De goed gedefinieerde kaaklijn verandert bij het ouder worden door verlies aan stevigheid van de huid en het krimpen van het kaakbot. Soms ontstaan er zogenaamde hamsterwangen en als gevolg hiervan aan weerszijden van de kin een leegte.

Door deze leegte met een stevig vulmiddel op de juiste plaats aan te vullen, ontstaat weer een strakke, scherpe en dus weer jeugdige kaaklijn.

Ook bij mannen is de kaaklijn een belangrijke blikvanger. Een sterke goed gedefinieerde kaaklijn geeft het gezicht een stoere, mannelijke uitdrukking. Bij mannen is het vaak mogelijk de kaaklijn met behulp van een stevige gel een meer uitgesproken contour te geven waardoor het hele gezicht een uitstraling krijgt.

Ook de huid van het voorhoofd begint naarmate men ouder wordt rimpels te vertonen. De hoeveelheid, plek en vorm van deze rimpels verschilt van persoon tot persoon. Deze horizontale voorhoofdslijnen ontstaan door een overactiviteit van de voorhoofdsspieren. Afhankelijk van de huidstructuur ontstaan er veel fijne, oppervlakkige lijntjes of een kleiner aantal diepere lijnen. Wel geldt voor iedereen dat naarmate de tijd verstrijkt, deze voorhoofdsrimpels steeds zichtbaarder worden.

Soms ontstaan voorhoofdsrimpels bij mensen die een huidoverschot van de oogleden hebben waarbij ze de voorhoofdsspier constant aanspannen om de wenkbrauwen en oogleden minder zwaar te maken. Deze overactieve voorhoofdsspier veroorzaakt dan de horintale rimpels op het voorhoofd.

Vooral bij de voorhoofdsrimpels is een individuele aanpak belangrijk. Hoewel een behandeling met spierontspanners ook voor de voorhoofdslijnen de voorkeur heeft, zijn niet alle lijnen hier geschikt voor. Tijdens een persoonlijk consult zal besproken worden welke rimpels wel en welke rimpels niet behandeld kunnen worden. Eventueel kan in het laatste geval gekozen worden voor behandeling met een vulmiddel.

Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van overactieve spiertjes tussen onze wenkbrauwen, bijvoorbeeld bij het boos kijken of het turen in de felle zon. Bij het fronsen worden de wenkbrauwen zowel naar elkaar toe als naar beneden getrokken. Als gevolg wordt de bovenliggende huid geplooid; tussen de wenkbrauwen ontstaan verticale rimpels (en soms ook een horizontale lijn boven de neus) die het gezicht een wat strenge, boze uitdrukking geven.

De behandeling van deze fronsrimpels bestaat uit het ontspannen van de spiertjes met een spierontspanner. De rimpels worden minder zichtbaar, de wenkbrauwen komen omhoog en je gezichtsuitdrukking wordt zachter en vriendelijker.

Een prettig bijkomend effect is dat bij een aantal mensen het ontspannen van de frons en het voorhoofd door de behandeling hoofdpijnklachten en migraine aanzienlijk kan verminderen.

Bij hele diepe fronsrimpels waarbij de behandeling met een spierontspanner niet voldende effect geeft, kan ervoor worden gekozen om de rimpels op te vullen met een dunne gel op basis van hyaluronzuur.

Veel mensen hebben weleens een chirurgische neuscorrectie overwogen, maar zien hier vanaf omdat het een ingrijpende operatie is. Wat weinig mensen weten is dat er voor deukjes, krommingen en andere vormafwijkingen van de neus vaak een veel minder ingrijpende oplossing voor handen is.

Door gebruik van een vulmiddel zoals hyaluronzuur of Radiesse kan een kromming of deukje in de neusvorm worden gecorrigeerd. Vaak wordt de neus, door de neusrug rechter te maken, behalve een stuk rechter ook visueel minder groot. Ook een naar beneden wijzende neuspunt is hierbij goed omhoog te ‘liften’.

Voor de behandeling van de neus wordt een stevige gel gebruikt van hyaluronzuur of Radiesse. Het resultaat blijft, doordat de neus een weinig mimisch deel is van het gezicht, lang zichtbaar, vaak zo’n 14 tot 18 maanden.

PDO draadlift; lift en collageenstimulatie met draadjes

Hoewel in Nederland nog relatief nieuw, is behandeling met draadjes in andere werelddelen, bv. in Azië al ontzettend populair.
Bij een draadlift kan je arts, zonder operatie, een lift van bv. je wangen, kaaklijn, voorhoofd of decolleté creëren. Dit geeft een prachtig resultaat, in sommige gevallen zelfs vergelijkbaar met een chirurgische facelift.
Daarnaast biedt PDO collageenstimulatie gemakkelijke oplossingen voor problemen die met Botox of fillers moeilijk te behandelen waren, zoals de verslapte huid onder de ogen, de hals of het decolleté.

Draadlift?!


Bij de draadlift werken we met PDO (polydioxanon) draden. Dit zijn oplosbare hechtdraden die al vele jaren bij verschillende operaties in de chirurgie worden gebruikt.

Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van het natuurlijk vermogen van de huid om collageen aan te maken. Met een hele dunne naald worden de PDO draden in de huid aangebracht.

Doordat hierdoor de collageenaanmaak wordt gestimuleerd, vormt zich precies in de richting van de draad een stevig collageennetwerk. De draad lost langzaam op, terwijl dit collageennetwerk een blijvende versteviging van de huid geeft. De draadlift kan voor vrijwel alle gebieden worden ingezet. Probleemgebieden zoals de kaaklijn, de onderkin en de wangen kunnen heel natuurlijk worden gelift. Maar ook de huid onder de ogen, de hals en decolleté kan worden verstevigd.

Hoe gaat de behandeling?

Met behulp van een dunne injectienaald worden de draden een voor een onder de huid geplaatst. Over het algemeen is het niet nodig om bij de behandeling verdoving te gebruiken. Indien gewenst kan er verdovende creme gebruikt worden. De draden worden op strategische plekken geplaatst om een natuurlijke lift te bewerkstelligen. Omdat de draad in de middelste huidlaag geplaatst wordt, is deze niet zichtbaar. In 4-6 maanden lossen de draden volledig op. Tijdens dit proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en geeft een liftend effect.

Na de behandeling

Na de behandeling zie je direct al een deel van de verbetering. De huid is steviger, voller, lijnen en rimpels worden minder zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes die ontstaan zijn vaak makkelijk te camoufleren.

Het resultaat

Voor de draadlift geldt dat het resultaat optimaal is na 2 tot 3 maanden. De draadlift heeft een langdurig effect van gemiddeld 2 jaar. Omdat na 2 maanden er vaak voldoende collageen is aangemaakt om het resultaat te kunnen beoordelen, wordt dan het uiteindelijke resultaat beoordeeld. Desgewenst kan er een aanvullende behandeling plaatsvinden om het effect te maximaliseren, in de vorm van het plaatsen van meer draden. Onze artsen kunnen je ook verder adviseren over aanvullende behandelingen met peelings of injectables, zodat het mooist mogelijke resultaat bereikt kan worden.

Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Deze verschijnselen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.

Veiligheid

PDO-draden worden al vele jaren binnen de reguliere chirurgie, gynaecologie en oogheelkunde gebruikt en als volkomen veilig beschouwt.

Wanneer geen PDO-draden behandeling?

Gebruik van antistolling medicatie en actieve huidaandoeningen in het te behandelden gebied, zijn contra-indicaties voor de behandeling.

Tarieven

Om een goede prijsindicatie te kunnen geven is het noodzakelijk dat onze artsen je gelaat en huid goed kunnen onderzoeken. Lichte verzakkingen zijn goed te behandelen met minder aantal draadjes. Daarom maken we voor ieder een persoonlijke prijs opgave. Om je een indicatie te geven, bieden we instapprijzen aan. Een hals lift kan al vanaf 200 euro en een mid-face lift kan al vanaf 300 euro. Reden genoeg om vrijblijvend een afspraak te maken met een van onze ervaren artsen.

Een van de eerste tekenen van veroudering betreft het gebied rondom de ogen. Hier begint rond het dertigste levensjaar de huid zijn stevigheid en elastiteit als eerste te verliezen. Daarnaast begint het plaatselijke onderhuidse vetweefsel langzaam te verdwijnen, met als gevolg het verschijnen van de eerste rimpeltjes rond de ogen en het ontstaan van wallen. Vaak wordt gedacht dat levensgewoontes een rol spelen bij de ontwikkeling van wallen. Dit is maar in een beperkt aantal gevallen zo. Vaak zijn wallen erfelijk bepaald.
 
In veel gevallen zijn wallen op een non-chirugische wijze te verminderen door het aanvullen van het volumeverlies met een vulmiddel. Tijdens het eerste consult wordt besproken wat de mogelijkheden zijn en wat je kunt verwachten van de behandeling. Met een enkel prikje wordt de gel in de wal neergelegd en vervolgens uitgemasseerd. De gehele behandeling duurt ongeveer een kwartier. Als resultaat zal je minder vermoeide ogen en een frissere blik uitstralen zonder dat het duidelijk is wat er precies aan jou is veranderd. Het effect van de behandeling blijft ongeveer tot 12 maanden zichtbaar.

Met het verstrijken der jaren verliezen je lippen hun stevigheid en vorm en er ontstaan vaak verticale rimpeltjes in het gebied net boven en onder het lippenrood, de zogenaamde periorale rimpels, rokerslijntjes of ‘streepjescode’.

Een behandeling herstelt de contour en stevigheid van de lippen, waardoor de rimpeltjes worden verzacht en nieuwe lijntjes geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Door tijdens de behandeling in eerste instantie de contour van de lippen weer stevigheid terug te geven, ontplooien de rimpels van de boven en onderlip al voor een groot deel. Vervolgens worden de resterende lijntjes zelf ook gevuld, waardoor je mond zijn jeugdige en sensuele uitstraling weer terugkrijgt. Bij de behandeling van lippen is het belangrijk een subtiel effect na te streven, waarbij de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

De mond is een van de belangrijkste blikvangers van het gezicht. Het is vaak het eerste waar de aandacht naar getrokken wordt. Hierbij geven mooi gevormde, volle lippen een jeugdige, sensuele uitstraling.
 
Niet iedereen is bedeeld met prachtige volle lippen. Bovendien verliezen lippen in de loop der jaren aan volume en contour; ze worden smaller en lijken wat naar binnen te vouwen.
 
Door een eenvoudige behandeling kunnen uw lippen mooier worden gemaakt. Door het subtiel herstellen van contour en volume krijgen uw lippen hun oorspronkelijke vorm en vulling weer terug. Zelfs lippen die van nature altijd smal zijn geweest, kunnen voller gemaakt worden. Het resultaat is een natuurlijke, jeugdiger mond die bij u past. Elk paar lippen is anders, daarom zijn ook de mogelijkheden en te verwachten resultaten verschillend. Dit wordt tijdens het eerste consult met u besproken.
 
Ook asymmetriën en verschoven verhoudingen tussen boven en onderlip kunnen met deze behandeling worden opgeheven.

Soms is de kin in disbalans met de rest van het gezicht of trekt deze onbedoeld veel aandacht naar zich toe door het bestaan van lijntjes of putjes. Een juiste proportie en een gave huid van de kin zijn belangrijk voor de rust in het gezicht.

Lijntjes en putjes kunnen worden gevuld met een dun tot middeldik vulmiddel. Dit geldt voor kleine rimpetjes rondom de kin maar ook voor de diepe plooi midden in de kin die vooral bij mannen vaak een norse uitdrukking kan geven. Hiernaast kan ook de vorm van de kin worden aangepast met Radiesse, een dikker, steviger vulmiddel.

Soms zijn putjes het gevolg van een verhoogde spieractiviteit van de spiertjes in de kin. De huid heeft dan iets weg van een sinaasappelschil. Deze spieractiviteit kan worden afgezwakt met een spierontspanner, waardoor de putjes in de kin verdwijnen en de kin een kleine lift krijgt.

Cryopen behandeling; verwijderen van wratjes, moedervlekken en vaatgezwellen.

De cryopen is een apparaat (in de vorm van een uitvergrote pen) dat is ontworpen voor het verwijderen van ontsierende laesies van de huid.

Het werkingsmechanisme van de cryopen is het bevriezen van de laesie met stikstofoxide. Door het ontwerp van de cryopen worden de laesies op de millimeter nauwkeurig bevroren, zonder het omliggende weefsel aan te tasten. Dit resulteert in een snelle en heel effectieve behandeling die veel preciezer is dan bv. het bekende ‘aanstippen’ bij de huisarts.

De cryopen kan ingezet worden voor het verwijderen van bv.:
 

  • pigmentvlekken
  • ouderdomswratjes
  • steelwratjes
  • kleine vaatgezwellen
  • wratjes op handen en voeten

De behandeling
De behandeling duurt per laesie zo’n 5 tot 30 seconden en is pijnloos. Na de behandeling ontstaat op de behandelde plek direct wat roodheid en na een aantal dagen tot 2 weken een korstje wat er vanzelf afvalt.

Kleine laesies zijn met 1 behandeling verholpen, grotere plekken hebben soms meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling
Na de behandeling is het belangrijk om de behandelde gebieden minimal 6 weken goed te beschermen tegen de zon. Zo nodig kan een vervolgbehandeling na 4-6 weken plaatsvinden.

Skinboosters – extra voeding voor je huid
 
De huid van je gezichthanden en decolleté vertoont vaak als eerste tekenen van veroudering. Je huid staat op deze plekken tenslotte dag in dag uit bloot aan invloeden van buitenaf zoals zon, wind en kou.

Een kuur met skinboosters biedt de oplossing; een laag invasieve oppepper voor de huid!

De behandeling
Bij de skinbooster behandeling worden middels een serie micro-injecties kleine hoeveelheden hyaluronzuur achtergelaten in de huid.
 
Hyaluronzuur zorgt door een groot waterbindend vermogen dat de huid van het behandelde gebied van binnenuit een hydratatie-boost krijgt. Daarnaast zorgt het grote aantal micro-injecties ervoor dat de collageen aanmaak van de huid flink wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Fijne lijntjes verdwijnen, je huid voelt voller en gaat weer stralen!
 Hoewel doorgaans na 1 behandeling al resultaat zichtbaar is, adviseren wij voor een optimaal resultaat een kuur van 3 behandelingen, met een interval van 2 tot 4 weken.

Indicaties
Skinboosters zijn niet alleen geschikt voor huidverbetering en vermindering van bijvoorbeeld acne-littekens in het gezicht, maar ook voor gevoelige gebieden zoals de hals, het decolleté en de handen.

Botox® tegen overmatig transpireren (hyperhidrose)

Overmatig transpireren (hyperhidrose) kan een grote invloed hebben op het sociale leven en vooral voor onder de oksels, op de handpalmen of de voetzolen.

In al deze gevallen kan een behandeling met botulinum toxine uitkomst bieden. Het is van botulinum toxine bekend dat dit niet alleen een goed anti-rimpel middel is, maar dat het ook zeer effectief is tegen overmatig zweten. Botulinum toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor deze klieren stoppen zweet te produceren. Inspuiting van Botox® in de huid ter plekke van de overmatige transpiratie vermindert de overmatige zweetproductie met ongeveer 95%. Dit heeft geen invloed op de zweetproductie op andere plekken op het lichaam.
 
Naast behandeling van overmatig zweten van de oksels, is het ook mogelijk de handpalmen of voetzolen te behandelen. Tijdens de behandeling worden in het te behandelen gebied ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties gegeven. De totale behandeling neemt ongeveer 30 minuten in beslag.
Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken wordt er tijdens de behandeling gekoeld. Ook kan er indien gewenst van tevoren een verdovende crème worden aangebracht op de te behandelen plek. Na een aantal dagen is het effect van Botox® al merkbaar en na twee weken is het zweten minimaal.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon, gemiddeld 6 tot 12 maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Botox tegen migraine/hoofdpijn

Spanningshoofdpijn en migraine komen beide veel voor. Er zijn aanwijzingen dat er bij deze vormen van hoofdpijn sprake is van een verhoogde spanning in bepaalde voorhoofdsspieren.
 
Botox® is een middel dat, naast zijn populaire effect op rimpelvorming, ook zeer effectief is bij verscheidene medische aandoeningen waar sprake is van een verhoogde spierspanning. Ervaring leert dat een groot deel van patiënten die last hebben van migraine of andere hoofdpijn, baat hebben bij het gebruik van Botox®.
 
De gedachte erachter is dat, door de relaxatie van de voorhoofdsspieren, er ook minder spanning in de nek- en schouderspieren
ook ontstaat waardoor de migraine klachten in intensiteit afnemen. Bij patiënten ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten, in de vorm van een vermindering van het aantal hoofdpijnepisodes en een vermindering in de duur en intensiteit per episode.
 
Over het algemeen is een behandeling van de frons- en/of voorhoofdsspieren voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Door middel van een aantal prikjes in dit gebied ontstaat een langdurige spierontspanning en daarmee een afname van de klachten.

Tandenknarsen kan een aantal vervelende klachten met zich meebrengen, zoals slijtage van de tanden en het glazuur, pijnklachten en hoofdpijn. Het gaat meestal gepaard met een zichtbaar vergrootte kauwspier.
 
Met behulp van botulinum toxine (Botox®) kan de spierspanning van de kauwspier verlaagd worden. De spier wordt minder sterk en neemt af in grootte, waardoor bovenstaande klachten afnemen. Een leuke bijkomstigheid is dat hierdoor een zachtere kaaklijncontour ontstaat.

Tijdens de behandeling worden er kleine injecties gezet tpv de kauwspier, net onder de huid. Het effect van de eerste behandeling houdt ongeveer drie tot zes maanden aan.

XL Hair Booster

XL Hair Booster is een geavanceerde haarverzorgingsbehandeling die speciaal is ontwikkeld om dunner wordend haar aan te pakken en de natuurlijke haargroei te bevorderen. Deze innovatieve formule is samengesteld met krachtige ingrediënten die synergetisch werken om de gezondheid van het haar te verbeteren en te versterken.

Wat maakt XL Hair Booster zo effectief?

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van dit product:

1. Stimuleert de haargroei: De unieke formule van XL Hair Booster is samengesteld met actieve ingrediënten die de haargroei stimuleren door de microcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren. Dit kan helpen om de haarzakjes te versterken en het haar voller en dikker te maken.

2. Versterkt en revitaliseert het haar: XL Hair Booster bevat voedende bestanddelen die het haar van binnenuit versterken en revitaliseren. Dit kan helpen bij het verminderen van haaruitval en het herstellen van beschadigd haar, waardoor het er gezonder en veerkrachtiger uitziet.

3. Makkelijk in gebruik: XL Hair Booster wordt geleverd in handige verpakkingen met een pipetapplicator, waardoor het eenvoudig is aan te brengen op de hoofdhuid. Het kan gemakkelijk worden opgenomen en laat geen vettig residu achter.

4. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen: XL Hair Booster is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die te maken hebben met dunner wordend haar of haarverlies. Het kan worden gebruikt op alle haartypes en is veilig en effectief.

Voor optimaal resultaat wordt aanbevolen zes behandelingen met de XL Hair Booster uit te voeren. Geduld is hierbij een schone zaak, aangezien haargroei een geleidelijk proces is en individuele resultaten kunnen variëren.

Ontdek bij ons de kracht van XL Hair Booster en geef je haar de boost die het verdient!

Een Lip Flip met Botox is een behandeling waarbij een kleine hoeveelheid Botox in de bovenlip wordt geïnjecteerd. Dit ontspant de spieren, waardoor de lip subtiel naar buiten krult. Het zorgt voor een natuurlijke vergroting en meer definitie van de bovenlip.

MERKEN

Top
Injectable Kliniek Amsterdam